Dosežki preteklosti so največja garancija za prihodnost!

Mladinski center in hotel Ajdovščina
mladinski centerTadej Beočanin je bil pobudnik te sistemske rešitve za ajdovsko mladinsko organiziranje in vodja projektne ekipe, ki je zagotovila 800.000 EUR evropskih sredstev za izgradnjo centra. V njem domujejo ajdovske mladinske strukture: taborniki, program PUM, mladinski svet, klub študentov, društvo prijateljev mladine, mladinski center. Mladinski center in hotel je postal središče ajdovskega mladinskega in kulturnega ustvarjanja. Za dosežek prejel državno nagrado za prispevek k trajnostnemu razvoju družbe.

Revija Replika
Replika jReplika 0 vse revijee mesečna revija, ki zapolnjuje vrzel občutnega pomanjkanja poročanja medijev o mladih in problematikah, ki se jih tičejo. Kot medij mladih se skozi njihove oči odziva na aktualna dogajanja v družbi in skozi prizmo generacije mladih presoja in vrednoti pomembnejše družbeno-politične dogodke, pri čemer ima ves čas pred očmi današnjo in prihajajočo generacijo mladih. Replika je odprta za vse, ki želijo v družbo vnašati ideje mladih (tudi revolucionarne) in predstavlja medij, skozi katerega se lahko (tudi neuveljavljeni) mladi izrazijo.

Komisija MSS za mladinsko politiko.
MSS roundTadej Beočanin je ustanovitelj Komisije Mladinskega sveta Slovenije za mladinsko politiko. Bil je tudi njen vodja od ustanovitve leta 2009 do 2012, ko je zaključil mandat podpredsednika Mladinskega sveta Slovenije. Komisija še danes združuje predstavnike mladih različnih nazorskih in političnih usmeritev. Šteje čez 50 članov, ki zastopajo interese mladih in prihajajo iz nacionalnih mladinskih organizacij in podmladkov vseh političnih strank. Namen komisije je prispevati k ustvarjanju in spremljanju ključnih področij mladih: izobraževanje, zaposlovanje, sociala, soodločanje, zdravje, mobilnost mladih in stanovanjska politika za mlade.

Mladinski svet Ajdovščina.msa_fixed
Pod vodstvom Tadeja Beočanina (2007-2009) je MSA uspešno nadaljeval začrtano pot in še razširil svojo dejavnost. Danes je MSA prepoznan kot najuspešnejši lokalni mladinski svet v Sloveniji in se ga kot vzorčni model predlaga vsem sorodnim strukturam po Sloveniji. Leta 2009 je prejel priznanje za naj nevladno organizacijo v UE Ajdovščina po izboru strokovne komisije, leta 2011 pa po izboru javnosti.

Programski dokumenti.
pp_naslovniceProgramski dokumenti so politični dokumenti mladih, sprejeti na najvišjem organu krovne nacionalne mladinske organizacije. V njih mladi opredeljujejo področja, pomembna za njihovo življenje (zaposlovanje, izobraževanje, stanovanja itd.), opišejo problematiko in nosilcem odločitev predlagajo ukrepe za izboljšanje položaja. Tadej Beočanin je soavtor že sprejetih dokumentov. Dokumenti so bili sprejeti soglasno, brez vzdržanega glasu. Z enakim rezultatom torej, kot je bil leta 2011 na mesto podpredsednika MSS izvoljen Tadej Beočanin: 34 za, 0 proti, 0 vzdržanih. S sprejetjem programskih dokumentov je Mladinski svet Slovenije postal najbolj reprezentativna zagovorniška organizacija mladih v Sloveniji.

Certifikat Mladim prijazna občina.
Logo MPO 12.5.12S projektom vzpostavljanja in razvoja lokalnih mladinskih politik, ki ga je Tadej Beočanin kot vodja projektne skupine pripravil in zanj zagotovil sredstva v višini skoraj pol milijona evrov za njegovo izvedbo, se vzpostavljajo pogoji za mlade po slovenskih občinah. V okviru projekta so razvili tudi certifikat Mladim prijazna občina, ki ga je doslej prejelo 13 slovenskih občin, med njimi tudi Občina Ajdovščina.

 

 

 
Kandidaturo Tadeja Beočanina podpirata tudi lokalna odbora SMC in ZL Ajdovščina.

Prihajajoči dogodki

 • 13. 10. 2014 – Soočenje, na Radiu Robin
  11:00, Splošno
 • 15. 10. 2014 – Srečanje s prebivalci Gore, Bar Angora, Otlica
  20:00, Splošno
 • 17. 10. 2014 – Zaključni predvolilni shod, Kavarna Ave, Lavričev trg, Ajdovščina
  19:00, Splošno
 • 19. 10. 2014 – 2. krog županskih volitev, na vašem volišču
  07:00, Splošno